“Mafia” din Primăria Câmpulung Moldovenesc, atacată prin Poliția comunitară

Un polițist comunitar a fost pârât de colegi că a furat bani dintr-un aparat de cafea din holul primăriei și că primarul Gabriel Șerban și Marian Dumitrescu, șeful lor, ar fi mușamalizat cazul

“Un grup de polițiști comunitari și funcționari publici din Primăria Câmpulung Mol-dovenesc” și-au „dat în gât”, la presă, un coleg care, susțin ei, ar fi spart două aparate de cafea din holul instituției, luând de acolo suma de 30 de lei. Este vorba, în reclamația lor, și de o cameră de luat vederi, care ar fi surprins spargerea, dacă făptuitorul n-ar fi avut grijă să-i mute unghiul de bătaie.

 

Primăria Câmpulung Moldovenesc

Fapta s-ar fi petrecut pe 30 iulie, spargerea fiind sesizată de un reprezentant al firmei ce administrează aparatele, dar n-a produs efecte asupra polițistului învinuit. Acuzatorii susțin, sub protecția anonimatului, că s-a întâmplat acest lucru deoarece funcționarul în cauză ar fi fiind un protejat al primarului Gabriel Șerban și al lui Marian Dumitrescu, șeful Poliției comunitare din Câmpulung, al adjunctului acestuia din urmă, toți laolaltă formând, potrivit lor, o “mafie” care dictează și taie în car-ne vie în instituție. “Cine nu este cu ei e împotriva lor, suportând represalii, amenințări, sancțiuni disciplinare și de aceea ne este frică să ne dezvăluim numele”, scrie… grupul de funcționari câmpulungeni.

Șeful polițiștilor comunitari cercetează, dar cică nu ar fi primit nicio reclamație

Marian Dumitrescu, șeful Poliției comunitare din cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, nu neagă că cineva ar fi spart un aparat de cafea din primărie, dar spune că, neprimindu-se vreo reclamație din partea firmei păgubite, teoretic, fapta nici nu există. “Un polițist l-a auzit pe băiatul de la firma ce deține aparatele de cafea că cineva a umblat la unul și că lipsesc 14 lei. Așa am aflat și eu despre situație, dar mie sau dlui primar Șerban nu i-a reclamat nimeni nimic”, susține comandantul polițiștilor comunitari din Câmpulung.
Fiind vorba despre eventuale bănuieli de furt asupra unui subordonat de-al său, el a început o anchetă printre polițiști, să afle care și ce știe despre presupusul furt. „22 din cei 24 de subordonați cu care am discutat până acum susțin că n-au nicio legătură cu spargerea aparatelor, că nu știu nimic despre asta. Personal, am derulat și imaginile de pe camera de luat vederi, dar n-am putut identifica pe nimeni pentru că, într-adevăr, camera a fost mișcată la un moment dat. Dar nici asta nu dovedește ceva. Pe polițistul în serviciul căruia se presu-pune că s-a petrecut spargerea l-am chemat de acasă și mi-a declarat, de asemenea, că nu e implicat; ba, mai mult, m-a lăsat să decid în ce-l privește, în funcție de interesele instituției, fiind dispus chiar să-și dea demisia”, a declarat Marian Dumitrescu. În ce privește acuzația că l-ar proteja pe pârât, el a fost tranșant. “Nimeni nu protejează pe nimeni! Pot să vă spun doar că e ultimul om la care m-aș aștepta să comită așa ceva”, a încheiat Marian Dumitrescu cu promisiunea, pentru în curând, a unei concluzii oficiale în legătură cu ancheta sa.

“Mda, s-a spart, dar numai unul”

Firma ce administrează automatele de cafea din holul Primăriei Câmpulung Moldovenesc a confirmat vandalizarea unuia dintre ele, în urmă cu două săptămâni. “Mda, s-a întâmplat ceva acolo, dar nu vrem să fie implicat numele firmei în asta”, a confirmat un reprezentat al societății. “S-au spart aparatele, domnule, sau nu?” “Mda, s-a spart, dar numai unul” a fost declarația aceleiași persoane.
Între timp, firma și-a recuperate și banii lipsă. De la cine?… De la polițistul comunitar acuzat că i-ar fi luat!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: