23-26 iulie 2009, Câmpulung Moldovenesc

Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri bucovinene”

Toleranța și multiculturalitatea Bucovinei au fost încă o dată puse în lumină prin cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri bucovinene”, care s-a desfășurat între 23-26 iulie la Câmpulung Moldovenesc. Un eveniment de excepție, o sărbătoare mondială a folclorului bucovinean. Festivalul a luat ființă în 1990 la Jastrowie – Polonia, la inițiativa dlui Zbigniew Kowalski, și își propune să promoveze tradițiile și obiceiurile autentice din Bucovina, comportându-se ca un adevărat ambasador al culturii bucovinene în țări precum Polonia, România, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

 

Pe teritoriul românesc, festivalul a ajuns acum la cea de-a X-a ediție. Emoția acestor zile a pătruns în inimile tuturor celor prezenți, peste 1500 de participanți, ca o binecuvântare a spiritului bucovinean. Vă prezentăm câteva fragmente din impresiile organizatorilor și ale celor prezenți.
Zbigniew Kowalski, din orașul Pila, Polonia, inițiatorul și directorul festivalului: „Odată cu trecerea timpului, edițiile Festivalului internațional de folclor

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI