În această vară

„Mocănița” de la Moldovița va circula din nou

> Trenulețul (de duminică) va pleca de la orele 12 și 14 către Argel
După ce a fost repusă în funcțiune și a circulat iar în primele zile ale lunii mai (călătorilor nesolicitându-li-se tichete de călătorie, ci donații prin care să sprijine revenirea pe șine a trenurilor pe cale ferată îngustă care au circulat în Bucovina), aflăm că „mocănița” de la Moldovița va circula din nou, în curând.
 

Asociația pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România (cu sediul în comuna Crișcior, județul Hunedoara) ne informează că, începând cu duminica viitoare, 28 iunie a.c., trenulețul de cale ferată îngustă va face din nou curse (doar duminica!) spre Argel. Plecările din Moldovița sunt programate de la orele 12 și 14. Se preconizează ca „mocănița” să circule în fiecare duminică, până în primul weekend din luna septembrie, cu excepția primei duminici din luna august (2 august). În luna mai a acestui an, „mocănița” a circulat, trasă de o locomotivă din 1917, pe un traseu de 4 km, purtând în cele 3 zile aproximativ 1000 de călători, în călătorii de plăcere (dus-în-tors) ce au durat, fiecare, aproximativ un ceas și jumătate (cu o un relaș de aproximativ 20 de minute la capăt de linie, pentru întoarcerea locomotivei).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI