Deși mai sunt 3 zile până la încheierea înscrierilor pentru concursul de titularizare în învățământ

Deja s-au depus 465 dosare pentru 355 posturi

Deși mai sunt 3 zile până la încheierea înscrierilor pentru concursul de titularizare în învățământ, deja s-au depus 465 dosare, pe 355 posturi titulare. La centrul de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” s-au depus 261 dosare, iar la cel de la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”, 205.
 

Potrivit inspectorului general-adjunct Virginel Iordache, la primul centru cele mai multe dosare depuse sunt la educație fizică, 46 dosare, pentru 52 posturi titularizabile și 71 netitularizabile, iar la celălalt, cel mai mare număr de candidați este la învățători, limba română și educatori. De asemenea, spune dl Iordache, “se anunță concurență mare la istorie și geografie”. Dl Iordache reamintește celor care doresc să participe la concursul de titularizare din 15 iulie că înscrierile se încheie pe 19 iunie, la ora 15, iar, după acea oră “nu se mai primește niciun dosar”. În perioada 29 iunie – 3 iulie va avea loc validarea fișelor de înscriere, în prezența candidaților și a informaticianului. Aceasta constă în verificarea disciplinei pentru care optează candidatul, datele personale ale acestuia, el trebuind să semneze fișa. Între 10 și 13 iulie se desfășoară probele practice la unele specialități, la care participă candidații pentru posturile de la cluburile sportive și cluburile copiilor sau de la Liceul de Artă. Reamintim că, în afară de posturile titularizabile, cu viabilitate de cel puțin 4 ani, mai sunt vacante în județul Suceava încă 651 de posturi netitularizabile, posturi cu o valabilitate mai mică de 4 ani. La centrul de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat”, vor susține examenul profesorii de educație fizică, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, discipline tehnice și filozofie, iar la cel de la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” vor participa învățătorii, educatorii, profesorii de limba română și limbi moderne. Pentru a câștiga un post titular, candidatul trebuie să obțină minim 7 la concurs, cei cu note sub 7 urmând să participe la celelalte etape – de suplinire, detașare. La centrul de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” sunt arondate colegiile “Samuil Isopescul” și „Mihai Eminescu”, iar la cel de la Colegiul “Al. I. Cuza”, școlile generale nr. 10 și 11.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: