Noua modă, trăistuța de Straja a Elenei Udrea

Trăistuța pe care ministrul turismului, Elena Udrea, a primit-o cadou la deschiderea „Paștelui în Bucovina” face furori, motiv care a determinat autoritățile sucevene să facă demersuri pentru producerea în serie mică a acesteia. „Deja suntem foarte tare solicitați pentru dezvoltarea acestei industrii a trăistuței de Straja.
 

Am rugat mai multe gospo-dine din Straja ca, după Paști, să dea drumul la linia tehnologică de producere”, a preci-zat, într-o conferință de presă, Gheorghe Flutur. Domnia sa spune că ultimele 45 de trăistuțe găsite în localitatea amintită au fost deja trimise în Capitală, putând fi achiziționate de la Muzeul Satului. Șeful executivului județean spune că s-a primit un număr important de noi solicitări, activitatea putând aduce venituri importante localnicilor. „Gospodinele din Straja trebuie să se apuce de țesut, pentru că avem comenzi serioase, iar aceasta poate fi și o soluție locală de ieșire din criză”, evidențiază Gheorghe Flutur, menționând că se va trece de la varianta de iarnă a trăistuței, la cea pentru sezonul cald.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: