În ianuarie și februarie

Sucevenii au consumat medicamente compensate de circa 12 milioane lei

În lunile ianuarie și februarie, sucevenii au consumat medicamente de circa 12 milioane lei, fiind eliberate aproximativ 90000 de rețete în fiecare din aceste luni, precizează conducerea CAS Suceava, printr-un comunicat.
 

Potrivit acestuia, în ianuarie 2009 consumul de medicamente gratuite și compensate, în tratamentul ambulatoriu, a fost în valoare de 6,4 milioane, fiind eliberate 89.059 rețete, cu o valoare medie pe rețetă de 72,02 lei, iar peste două mi-lioane lei au fost utilizate pentru medicamente compensate 100%, necesare în tratamentul unor boli cronice, altele decât cele cuprinse în programele naționale de sănătate. În total, 6.677 de asigurați au beneficiat de acest tratament, în luna menționată. La bolnavi cronici, cei mai mulți bani s-au cheltuit pentru tratamentul bolilor psihice – 655.739 lei, apoi pentru bolnavii de hepatită și cei cu ciroză hepatică, 444.712 lei. S-au mai cheltuit peste 300.000 lei pentru cancer, boli neurologice și 260.582 lei pentru medica-mentele bolilor reumatologice. Cam același nivel al cheltuielilor la bolile cronice se păstrează și în februarie, o creștere semnalându-se la bolile psihice, unde nivelul sumei cheltuite pentru medicamente este de 750.988 lei. În februarie, consumul de medicamente gratuite și compensate, în tratamentul ambu-latoriu, la nivelul județului, se cifrează la 6.490.539,67 lei, fiind eliberate 87.410 rețete, cu o valoare medie pe rețetă de 72,25 lei. Din această su-mă, tot peste două milioane au fost pentru cei 6511 bolnavi cronici care au beneficiat de tratament gratuit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: