În comuna-muzeu Ciocănești

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate

Timp de 3 zile, în perioada 10 – 12 aprilie, sub organizarea Consiliului Județean Suceava, a Primăriei Ciocănești și A.N.T.R.E.C. „Bucovina”, în comuna Ciocănești va avea loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate, manifestare la care sunt așteptați să participe mai mulți artiști din toată țara, pricepuți în încondeiatul ouălor, interpreți la vechi instrumente muzicale (trâmbiță, bucium, tulnic, corn), actori și interpreți de muzică religioasă, de muzică populară etc.
 

Oaspeții vor fi primiți în comună începând de vineri, ora 14, când este programată o vizită la Muzeul Național al Ouălor Încondeiate, după care se va organiza o masă rotundă pe tema turismului religios și a „Paștelui în Bucovina”. Totodată, vor fi purtate discuții legate de tradițiile și legendele legate de arta încondeierii ouălor. În a doua zi, cea mai importantă de altfel, cei interesați vor putea admira, înainte de deschiderea oficială a festivalului, o paradă a portului popular, trâmbițașii din Ciocănești și din alte zone ale țării și un ou uriaș. Slujba religioasă și de binecuvântare a întregii acțiuni va fi oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Expoziția de ouă încondeiate și artizanat (cu vânzare), concursul de încondeiat ouă, cel de gastronomie cu preparate tradiționale de post și de întrecere a trâmbițașilor, buciumașilor și a celor ce mânuiesc cornul vor da un farmec aparte fes-tivalului. Pentru ora 18 din aceeași zi este prevăzut să aibă loc un spectacol pascal sub genericul „Hristos a Înviat!”, prezentat de Ansamblul „Balada Bucovinei”, invitat de onoare fiind renumitul cântăreț (și preot) Cristian Pomohaci. Cei care vor rămâne peste noapte în comuna Ciocănești au ocazia să participe la vecerniile de la sfintele locașuri din localitate. Acțiunea se va încheia duminică, după slujba religioasă de Florii, după trecerea în revistă a expoziției de ouă încondeiate și artizanat și după ce va avea loc un concert religios pentru care își vor da concursul mai multe grupuri vocale, invitat fiind Florin Seserman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: