Structură onorifică pentru CCB

Consiliul cultural-artistic pentru relansarea culturii sucevene

Zilele acesta a fost înființat Consiliul cultural-artistic al Centrului Cultural „Bucovina” (CCB). Potrivit președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, structura este una onorifică, cuprinde 17 membri, iar șeful ei este maestrul Gheorghe Sârbu.
 

„Cu toții trebuie să vină cu soluții, idei pentru linii melodice și pentru relansarea activității culturale sucevene. Consiliul se întrunește și sugerează executivului prioritățile și tot ce înseamnă agendă culturală”, subliniază șeful administrației județene. De la 1 aprilie a intrat în vigoare organigrama proaspătului înființat Centru Cultural „Bucovina”. Noua instituție a apărut prin fuzionarea Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu”, Școlii Populare de Arte și Meserii “Ion Irimescu” și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, scopul declarat fiind punerea în valoare a moștenirii culturale și conservarea valorii tradiționale a zonei etnografice a Bucovinei. Directorul general al instituției, pe o perioadă de 9 luni, este Petre Horvath, care își păstrează și șefia Școlii Populare de Arte și Meserii “Ion Irimescu”. La Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, șef de secție este profesorul trompetist Cristian Ruscior, iar dirijor, în locul lui Emil Havriliuc, Viorel Leancă. Conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a fost preluată de interpretul de muzică populară Călin Brăteanu, care îl înlocuiește pe Petru Blaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: