Preșcolarii din Obcini se vor muta în noua grădiniță abia anul viitor

Acum, cei 290 de preșcolari sunt educați în 8 apartamente aflate la parterul unor blocuri din cartier
Constructorii au finalizat – după cum v-am mai informat – lucrările la noua grădiniță din cartierul Obcini, imobilul urmând a fi inaugurat zilele următoare. Investiția s-a ridicat la 1,62 milioane lei, sumă din care 920 de mii de lei constituie contribuție locală, iar diferența – fonduri alocate de guvern.
 

Micuții vor învăța în noua clădire doar din semestrul al doilea al anului școlar, în perioada rămasă urmând a se face dotările cu mobilier. Cei 290 de preșcolari vor fi organizați în două schimburi; în prezent, ei sunt educați în 8 apartamente aflate la parterul unor blocuri din cartier. „Am rezolvat o problemă importantă pentru cartierul Obcini, în perspectivă urmând a găsi o locație și pentru organizarea și a unei grădinițe cu program prelungit”, a declarat primarul Ion Lungu, menționând că Obcini este un cartier cu număr ridicat de copii preșcolari. Potrivit regulamentului Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, grădinița din Obcini va funcționa ca un centru bugetar separat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: