Senatorul Constantin Gheorghe nu va mai candida în toamnă

Liderul grupului PD-L din Senat, senatorul de Suceava Constantin Gheorghe, ale cărui fotografii în care apare îmbrățișând și sărutând o tânără au fost publicate în presa locală, este foarte probabil că nu va mai candida la alegerile generale din toamna acestui an din partea partidului său. Președintele Organizației Județene a PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că senatorul Constantin Gheorghe l-a anunțat asupra deciziei sale finale de a nu mai candida, fără însă a oferi mai multe detalii asupra motivelor
 

„În discuția pe care am avut-o cu dl senator Gheorghe, acesta mi-a spus că, așa cum stau lucrurile, nu crede că va mai candida pentru un nou mandat. N-am discutat mai multe, mi-a spus doar că aceasta este decizia sa”, a explicat liderul democrat-liberalilor suceveni. Reamintim că senatorul Constantin Gheorghe fusese nominalizat de organizația suceveană a PD-L, împreună cu subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, pentru o candidatură în colegiul Suceava pentru Senat, candidatul urmând să fie desemnat în urma unui sondaj de opinie ce trebuia realizat pe colegiul Suceava, pentru Senat. Cu puțin timp înainte de lansarea sondajului menționat au apărut pe adresele de mail ale ziarelor din Suceava cinci fotografii în care senatorul apare în compania unei femei cu mult mai tânără decât el, în ipostaze extrem de tandre, într-una dintre fotografii el chiar sărutând-o pe respectiva femeie. Senatorul a declarat la vremea respectivă că este victima unui șantaj, însă a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la aceste aspecte. Este de așteptat ca după alegeri să se facă lumină în acest caz, mai ales că senatorul a muncit foarte mult în Parlament și și-a creat o anumită imagine, care nu era ușor de trecut cu vederea. Acest scandal a fost însă de natură a-l determina să renunțe, pentru a nu-și expune – cel mai probabil – familia, la o nouă serie de atacuri sub centură din partea adversarilor politici. Constantin Gheorghe a fost ales senator în 2004 pe listele Uniunii Naționale PSD+PUR, iar în mai 2007 s-a înscris în PD. Orest Onofrei câștigă fără să fi intrat în concurs Anunțul lui Constantin Gheorghe nu face decât să deschidă ușile larg pentru subprefectul Orest Onofrei, care, acum, fără a mai avea nevoie să se bată cu senatorul pentru a ieși mai bine în sondajul de opinie va putea candida, fără probleme, din partea PD-L, pe colegiul de senatori din Suceava. Onofrei își va anunța trecerea la PD-L și demisia din funcția de subprefect, fiind foarte posibil ca acestea, la ora scrierii acestui material, deja să se fi întâmplat. Cert este că Onofrei a negociat și cu PNL Suceava candidatura pentru Senat, nu-mai că la PNL Onofrei a venit cu o serie de pretenții. El ar fi dorit să revină în postura de prefect și abia cu o lună înainte de alegeri să demisioneze pentru a candida la PNL. Fripți cu Gheorghe Flutur și Ion Lungu, cei de la PNL au refuzat „oferta” lui Onofrei. Așadar, acesta va merge pe mâna PD-L și, secondat de Gheorghe Flutur, speră să dea lovitura pentru a doua oară în viață și să devină parlamentar, după ce, în 2004, sub bagheta lui Flutur, a reușit să ajungă deputat. Tot din cauza lui Gheorghe Flutur a renunțat la deminitățile oferite prin vot și a trecut în barca „apoliticilor”, devenind primul prefect neimplicat politic din istoria post-decembristă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: