PSD, PNL, PC și PNȚCD protestează

Birourile de presă ale organizațiilor sucevene ale PSD, PNL, PC și PNȚCD au transmis, miercuri, un protest public, față de modul în care președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, face campanie, amenințând populația că dacă nu votează candidații PD-L, localitățile nu vor fi finanțate de CJ.
 

Semnatarii documentului sunt purtătorii de cuvânt ai organizațiilor județene sucevene PSD, Virginel Iordache, PNL, Mihai Aurel Steiciuc, PC, Costel Ignătescu și PNȚCD, Petru Juravlea, care arată într-un comunicat de presă că au inițiat acest protest din cauză că în campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale, domnul Gheorghe Flutur și membrii staffului de campanie PD-L recurg la practici care nu au „absolut nicio legătură cu normele elementare ale democrației și bunului-simț”. În comunicat se apreciază că protestul public a fost inițiat față de maniera în care sunt tratați aleșii locali, „alții decât cei ai PD-L, de domnul Flutur și su-ita sa”. „Pe toată perioada campaniei electorale a alegerilor pentru turul doi la primari, domnul Gheorghe Flutur merge din comunitate în comunitate și amenință populația județului că, dacă nu vor vota candidații PD-L, nu vor primi bani de la Consiliul Județean, iar dezvoltarea localităților, unde acești oameni își duc traiul de zi cu zi, va avea de suferit”, se arată în comunicat. Totodată, se precizează că acum devine „limpede pentru toată lumea” că Gheorghe Flutur și-a dorit președinția Consiliului Jude-țean Suceava doar pentru „a se răzbuna pe adver-sarii politici” și „pentru a-și proteja grupurile de interese din care face parte”. Semnatarii protestului îl somează pe Gheorghe Flutur să înceteze „cu șantajul și amenințarea” care sunt, în opinia acestora, singurele arme politice ale liderului PD-L Suceava. „Bugetul public al județului este al sucevenilor, nu vistieria per-sonală a lui Gheorghe Flutur din care dă când vrea, cât vrea și mai ales cui vrea! În România secolului XXI trăim într-o democrație consoli-dată, unde există libertate de exprimare a opiniei și convingerilor politice, nu trăim într-o dictatură așa cum v-ați dorit dintotdeauna, domnule Flutur!”, se menționează în comunicat. Pe de altă parte, purtătorii de cuvânt ale celor patru organizații județene de partid se întreabă care ar trebui să fie soarta sutelor de mii de suceveni care nu l-au votat pe Gheorghe Flutur sau care nu s-au prezentat la urne, și dacă aceș-tia ar trebui „să se mute în alte locuri sau să fie deportați în lagăre de concentrare unde flutură drapele portocalii”. Semnatarii protestului solicită președintelui PD-L Suceava să înceteze cu aceste practici și îl somează să nu mai per-petueze „ura în politică” pe care el ar fi intro-dus-o în județul Suceava. „Dacă aceste practici nu vor înceta, ne rezervăm dreptul de aduce la cunoștința forurilor interne și internaționale situația existentă în județul Suceava, pentru a se respecta principiile democratice într-un stat de drept”, se arată în finalul comunicatului semnat de organizațiile sucevene ale PSD, PNL, PC și PNȚCD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: