Peste 4000 de fermieri din județ riscă subvenții europene cu penalizări

Pe 15 mai a expirat termenul până la care fermierii puteau depune cereri de acordare a subvenției europene și a plăților complementare de la bugetul de stat. În județul Suceava, la centrele locale ale Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), au venit cu solicitări 54.431 de fermieri, din cei 58.756 cărora li s-au trimis formulare. Astfel, din 201.540 de hectare utilizate, acoperite cu cereri au fost 192.800 de hectare, adică 92,64% din total.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Lya Chiriac, cei mai conștiincioși au fost agricultorii din zonele centrelor locale Rădăuți și Botoșana, acestea din urmă atingând sau chiar depășind numărul de solicitări estimat. La centrul județean, înregistrările au fost de 97,78%, codaș fiind centrul zonal Fălticeni, cu 84,24% depuneri. În zona Suceava, acoperirea este de 88,91%, la Gura Humorului – de 99,16%, la Câmpulung Moldovenesc – de 88,53%, la Vatra Dornei – de 98,27%, iar la Vicovu de Sus – de 99,76%. Fermierii mai pot veni cu solicitări până la 9 iunie 2008, însă fiecare zi de întârziere va însemna o penalizare de 1% din suma cuvenită. Anul a-cesta, agricultorii se aleg cu 50,55 de euro pe hectar – plată unică pe suprafață de la Uniunea Europeană și 47 de euro – plată directă comple-mentară de la bugetul statului. Proprietarii de pășune vor beneficia de 50,55 de euro la hectar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: