Ecoul străzii

Proclamarea independenței provinciei Kosovo, între „nu știu, contra și pro

Proclamarea independenței provinciei Kosovo se pare că nu constituie un subiect care să stârnească interes sau reacții din partea tinerilor suceveni. Cel puțin aceasta ar fi o concluzie în urma unui sondaj de opinie realizat, ieri, pe stradă, în zona Primăriei Suceava, de reporteri ai ziarului Crai nou. Mediatizatul eveniment a stârnit totuși indignarea unor persoane vârstnice, oameni trecuți prin viață și cu un puternic sentiment patriotic. Ei se tem că proclamarea independenței Kosovoului ar putea constitui un exemplu, existând riscul ca ungurii români din Transilvania să procedeze la fel.
 

> Arcuș Petru (61 de ani, pensionar): „Nu știu domnule nimic despre asta, nu cunosc, mă uit la televizor, dar nu știu, nu am timp. Eu am venit acum la Primărie ca să văd de cantina de ajutor social”. > Ana Bulat (22 de ani): „Mă uit la televizor, dar nu am auzit mare lucru despre Kosovo. Dacă nu mă înșel, azi dimineață am văzut ceva în reluare la televizor. Nu prea le am cu politica”. > Bărbușelu Constantin (81 de ani, pensionari): „După mine nu-i treaba bună, pentru că situația este similară cu cea a Transilvaniei noastre. Trei județe acolo care… Pe urmă începe foiala. Este posibil să fie război civil în Kosovo”. > Gustav Smolnițchi (64 de ani, pensionar): „Orice independență atrage niște intrigi, așa va fi și în acest caz. Nu aș putea să spun că-s de acord. Economia lor va fi la pământ pentru că nu vor avea forme de reglare. Problema este că independența provinciei Kosovo este un punct incipient, geneza unor intrigi în Europa”. > Ciprian Grigorean (22 de ani): „Nu cunosc, nu vă pot spune. Totuși, nu sunt de acord cu ce se întâmplă”. > Ovidiu Marițanu (39 de ani): „Fiecare stat își merită independența, dacă se consideră stat. Și Monaco este stat în stat”. > Elena Agapie (20 de ani, studentă): „Nu știu ce să vă zic, nu sunt la curent. M-ați luat prin surprindere, nu știu ce să vă răspund”. > Ionuț Zaiț (21 de ani, student): Declararea independenței statului Kosovo creează un precedent pentru ungurii din Transilvania. Cei din Kosovo vor independență din mândrie, nu au motive serioase, mândrie națională…”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI