„Pașaport de identitate a produselor tradiționale”

Fostul ministru al agriculturii, dl Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că va depune o inițiativă legislativă pentru înființarea Oficiului Național pentru Produse Tradiționale și Ecologice, care să promoveze și să protejeze produsele alimentare tradiționale omologate în țară și să pună în valoare noi produse.
 

El a arătat că inițiativa vizează lărgirea activității actualului Oficiu Național pentru Vinuri de Origine Controlată; noua structură ar urma să fie reprezentată în toate județele. Dl Gheorghe Flutur a mai precizat că în România sunt, în prezent, peste o mie de produse alimentare tradiționale omologate care trebuie promovate și protejate de piraterie, atât pe piața internă, cât și pe cea externă. El a subliniat că, pentru fabricarea acestor produse tradiționale, UE acordă derogări de la standardele liniilor de fabricație, procedurile fiind simplificate. „Din păcate, în România, produsele alimentare tradiționale sunt slab reprezentate atât pe piața internă, cât și pe piața UE și consider că trebuie încurajată asocierea în grupuri de producători și sprijinirea lor de către stat, prin finanțarea participărilor la târguri și expoziții de profil”, a spus dl Flutur. El a mai arătat că România trebuie să prezinte în UE „pașaportul propriu de identitate a produselor tradiționale și ecologice insuficient cunoscute”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: