Ori dovezi, ori scuze, ori demiterea

Mai mulți consilieri județeni suceveni intenționează să solicite demisia vicepreședintelui CJ Suceava, dna Stela Acatrinei (PRM), care a acuzat existența unor grupuri de interese în Consiliul Județean, cerându-i acesteia să aducă dovezi sau să-și ceară scuze pentru afirmații; în caz contrar ar urma să fie inițiată procedura de demitere.
 

Liderul consilierilor județeni liberali suceveni, dl Bogdan Cristache, a solicitat, ieri, într-o conferință de presă, vicepreședintelui CJ Suceava Stela Acatrinei să clarifice, până la ședința de consiliu din această lună, care sunt grupurile de interese despre care a vorbit și unde funcționează acestea, în plenul Consiliului Județean sau în cadrul departamentului financiar contabil pe care îl are în subordine, și să precizeze când a constatat existența acestora și ce măsuri a luat pentru demascarea lor. „Din punctul de vedere al mai multor consilieri județeni se consideră că aceste atacuri sunt lipsite de orice fundament și reprezintă o jignire asupra întregii instituții, motiv pentru care solicităm insistent fie să aducă dovezi în sprijinul celor afirmate, fie să ceară scuze în mod public, atât consilierilor județeni cât și salariaților din aparatul propriu al Consiliu-lui Județean”, a spus dl Cristache. El a mai spus că, în caz contrar, consilierii județeni nu pot decât să-i ofere acesteia posibilitatea de a-și da demisia de onoare din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru a nu pune deliberativul județean „în neplăcuta situație de a vota demiterea ei”. Mai mult decât atât, având în vedere actuala configurație politică a CJ, care este total diferită de cea în urma căreia dna Acatrinei a fost aleasă în această funcție, ar trebui să fie un motiv de gândire în plus atunci când se lansează în astfel de declarații. Dl Cristache a spus că cel puțin 20 de consilieri județeni din totalul de 36 consideră că dna Stela Acatrinei trebuie să-și ceară scuze sau să fie destituită din funcție. Dna Acatrinei a acuzat, miercuri, într-un interviu acordat unui cotidian local, existența unor grupuri de interese în Consiliul Județean Suceava. Dl Bogdan Cristache a mai arătat că tipul de declarație al vicepreședintelui CJ Suceava Stela Acatrinei, de a acuza public fără dovezi, este împrumutat de la PD-L și se întreabă dacă nu se conturează „o sinistră” alianță PD-L-PRM, ținând cont de lipsa de reacție a PRM în cazul racolării de către PD-L a primarului PRM din comuna Râșca. Într-o altă conferință de presă, președintele PD-L Suceava, dl Gheorghe Flutur, a infirmat existența unor negocieri, în județ, PRM – PD-L, arătând că PD-L își propune să câștige peste jumătate din numărul de voturi pentru a nu fi nevoit să recurgă la alianțe cu alte partide.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: