Parlamentul nu trebuie să rezolve problemele dintre președinte și Guvern

Șansele ca PSD să susțină în Parlament varianta discutată de PNL de restructurare a Guvernului, pentru a se soluționa numirea în funcția de ministru al Justiției a Noricăi Nicolai, sunt foarte mici, a declarat, vineri, la Suceava, vicepreședintele PSD Cristian Diaconescu.
 

El a spus, într-o conferință de presă, că o restructurare a Guvernului presupune o eficientizare a activității acestuia, un nou program, iar PSD a anunțat că exclude orice fel de alianță preelectorală cu partide de dreapta. Dl Diaconescu a arătat că o atitudine de sprijin din partea PSD ar crea „o confuzie majoră” în electorat. „Sunt foarte mari șanse să nu sprijinim o astfel de formulă”, a spus vicepreședintele PSD. El a subliniat că Parlamentul nu trebuie să fie instituția care să rezolve proble-mele existente între președinte și Guvern. La rândul său, secretarul general al PSD, dl Titus Corlățean, a declarat că ar fi o eroare strategică fundamentală să fie folosit Parlamentul în acest conflict între președinte și premier. „Ar fi o eroare strategică fundamentală ca Parlamentul să fie folosit ca instrument de rezolvare a problemelor dintre președinte și premier și să fie transformat din nou în țintă pentru Traian Băsescu”, a spus dl Corlățean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: