În 2007

S-a menținut ridicat numărul evazioniștilor

Numărul dosarelor de cercetare, urmărire și judecată în materie penală formulate la nivelul Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava s-a menținut ridicat în anul 2007. Din cele 66 de sesizări penale aflate pe rol, 45 au fost întocmite anul trecut.
 

Obiectul sesizărilor l-au constituit fapte precum sustragerea de la plata obligațiilor fiscale prin neînregistrarea unor activități pentru care legea prevede obligația înregistrării, sustragerea în întregime sau în parte de la plata obligațiilor fiscale, cu scopul obținerii de venituri, prin nedeclararea veniturilor impozabile, ascunderea obiectului ori a sursei impozabile sau taxabile sau diminuarea veniturilor ca urmare a unor operațiuni fictive. Dosarele având ca obiect plângeri contravenționale sunt în număr de 186. Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea reglementărilor emise de Ministerul Finanțelor Publice cu privire la depunerea la unitățile teritoriale ale Ministerului Economiei a situațiilor financiare periodice sau a raportărilor contabile. Potrivit statisticilor, dosarele având ca obiect procedura insolvenței sunt în număr de 710, dintre care în 276 s-a dispus închiderea procedurii sau respingerea cererii introductive.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: