Suceava

Aleșii PD-L reclamă lipsa de reacție a liberalilor

Consilierii locali PD-L au protestat, în cadrul ședinței de aprobare a veniturilor și cheltuielilor municipalității pe 2008, vizavi de modul în care Consiliul Județean a înțeles să repartizeze sumele de echilibrare destinate urbei reședință de județ.
 

Un protest semnat de către aleșii liberal-democrați Viorel Seredenciuc, Cristina Iordăchel, Neculai Barbă, mai puțin Mona Săndulescu, acuză că municipiul Suceava a avut parte de un tratament total discriminatoriu, primind, din sume defalcate din impozitul pe venit, fonduri la nivelul localităților cu o populație de 5 ori mai mică decât cea a capitalei de județ. Pe de altă parte – reclamă nemulțumiții PD-L –, din banii cuveniți Sucevei, prin proiectul de hotărâre a executivului județean, 100 de mii de lei au plecat înspre comunități locale conduse de primari PSD. „Întrucât, municipiul Suceava va plăti anual, din banii contribuabililor, circa 100 de mii de lei dobânzi și penalități la Proiectul «Suceava – Utilități și mediu la standarde europene», fără a beneficia de nicio investiție dintre cele incluse în program, urmare a managementului județean defectuos, până la deblocarea proiectului cerem primarului Ion Lungu să analizeze posibilitatea juridică de întrerupere a acestor plăți nejustificate care grevează bugetul local”, se arată în protestul consilierilor PD-L, în care liberalii din Consiliul Local sunt învinuiți de lipsă de reacție față de modul injust de repartizare a banilor către o primărie condusă de un edil PNL. Consilierii social-democrați, sensibilizați de atacul la conducerea PSD a Consiliului Județean, s-au ridicat în masă împotriva dlui Viorel Seredenciuc. În momentul în care domnia sa a intenționat să citească protestul, respectiv la finele discu-țiilor pe marginea proiectului bugetului municipal, demersul a fost expediat la punctul „Diverse” de pe ordinea de zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: