Fotbal, Liga a III-a

Cetatea negociază pentru revenirea brazilianului Roberto la Suceava

> În vizorul sucevenilor se mai află încă doi jucători: Daniel Lupașcu și Bogdan Cotolan
Deși fotbaliștii sunt încă în vacanță, conducerea Cetății Suceava se pregătește deja, pentru returul Ligii a III-a. Aflați cu un picior în eșalonul secund, acolo unde ar putea reveni după un an de absență, sucevenii și-au stabilit “țintele” în ceea ce privește întărirea lotului. În acest sens, președintele Dumitru Moldovan a demarat tratativele pentru aducerea a trei jucători noi la Cetatea: Roberto Ayza Berca (Ceahlăul Piatra Neamț), Daniel Lupașcu (FC Săcele) și Bogdan Cotoloan (FC Vaslui). Aceștia ar putea evolua din retur pe “Areni”.
 

Venit iarna trecută la Cetatea, brazilianul Roberto a impresionat în returul ediției trecute de campionat, când a evoluat în 16 partide, în care a marcat 5 goluri pentru galben-albaștri. Jucătorul fusese adus atunci la Suceava, prin inter-mediul impresarului Traian Gherghișan și semnase cu Cetatea doar pentru 6 luni. Astfel, în vară, Roberto a intrat în atenția câtorva cluburi din Liga I. După ce s-a antrenat o săptămână cu Gloria Buzău, brazilianul a ajuns la Piatra Neamț, acolo unde a bifat 17 prezențe în tricoul nemțenilor pentru care a marcat două goluri. În cazul în care ar re-veni pe “Areni”, lui Roberto i se va propune o înțelegere pe 2 sau 3 ani. Killer-ul Cetății din returul campionatului trecut ar putea ajunge pe “Areni” Un alt jucător care ar putea îmbrăca tricoul galben-albastru din returul campionatului, este Daniel Lupașcu. Atacantul în vârstă de 26 de ani este legitimat în prezent, la gruparea de Liga a II-a, FC Săcele. Suporterii Cetății nu au amintiri foarte plăcute în ceea ce-l privește pe Lupașcu, acesta marcând în returul ediției trecute de campionat golul victoriei săcelenilor, în acel 0-1 de pe “Areni”. Daniel Ștefan Lupașcu a evoluat și în primul eșalon valoric al țării pentru formații precum CSM Reșița, Apulum Alba Iulia, FC Oradea. Atacantul născut la Blaj (jud. Alba) a adunat 31 de meciuri în Liga I, unde a marcat două goluri. În schimb, în Liga a II-a, Lupașcu are peste 100 de partide disputate, fiind unul dintre cei mai constanți jucă-tori ai formației din Săcele, în ultimul sezon. Cotolan a jucat doar 3 meciuri pentru FC Vaslui În fine, cea de-a treia “țintă” a Cetății este Bogdan Cotolan de la FC Vaslui. Buzoian la origine, Cotolan evoluează pe postul de mijlocaș dreapta. În perioada 2002-2006, Cotolan a evoluat de 75 de ori pentru Gloria Buzău marcând și 6 goluri pentru echipa din “Crâng”. În iarna lui 2006, actualul component al echipei patronate de Porumboiu, a cochetat și cu CFR Cluj, dar pentru ardeleni a jucat în doar 12 meciuri fără a reuși să marcheze vreun gol. De un an și jumătate, mijlocașul dorit de Cetatea este legitimat la FC Vaslui, unde a jucat doar 3 meciuri. În cazul în care vor reuși transferul celor trei jucători, sucevenii vor câștiga un plus de experiență în vederea viitorului sezon, dar și în perspectiva îndeplinirii obiectivelor pe termen lung ale echipei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI