Cine să-i mai creadă?

Studenții plătesc pentru un loc în cămin mai mult decât unii dintre ei chiria pentru locuințele de protocol în care stau. Și, uite așa, vreo 550 privilegiați au locuințe de până la 450 mp, pentru care plătesc mai puțin de un leu pe metrul pătrat de suprafață locuibilă. Adică chirii de la 62 lei la 1.035 lei, cele mai multe fiind însă cuprinse între 200 și 400 lei. Pentru că și în privința locuințelor de protocol a existat „consens național” la stabilirea chiriilor. Așa se face că în ele stau foști demnitari comuniști sau urmași ai acestora, pesediști, peneliști, udemeriști și alte nații politice. Unii spun că nu pot să plece, că n-au unde să stea dacă părăsesc locuințele de protocol. Dar până să ajungă dem-nitari unde au stat? Cu siguranță au avut locuințe, că doar n-or fi stat în corturi, precum președintele libian, când a vizitat Parisul.
 

Sava BEJINARIU

Ce-au făcut cu ele, dacă nu le mai au? S-ar putea să fie și printre aceștia unii care și-au închiriat locuințele proprietate personală, încasând chirii de zeci de ori mai mari decât cele plătite pentru locuințele de protocol, cum au făcut mai mulți parlamentari. Din partea politicienilor noștri te poți aștepta la orice! Și, în timp ce ei stau, bine mersi, în locuințe luxoase, plătind chirii de doi bani, foarte mulți tineri nu se pot căsă-tori pentru că nu au nicio speranță de a ajunge să aibă o locuință. Iar cei care se încu-metă să-și întemeieze o familie plătesc și jumătate din salariu drept chirie. Dar politicienilor nu le pasă. Pentru a scăpa de griji, ei și-au mai tras o lege în folos personal, care le permite să cumpere locuințele de protocol prin negociere directă. Prinși cu mâța-n sac de către presă, declară că locuințele vor fi cumpărate la prețul pieței. Dar cine să-i mai creadă?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: