Unele servicii deconcentrate

Rezervă (comandată) față de Prefectură

Prefectul Orest Onofrei, a declarat, luni, că o parte dintre șefii de instituții de stat din județ primesc documente de la instituțiile centrale sau regionale care le tutelează, prin care li se sugerează să fie mai rezervate la a participa la acțiunile Prefecturii, apreciind situația ca anormală.
 

Dl Onofrei a spus, într-o conferință de presă, că unele servicii de stat din județ trimit Prefecturii adrese pe care la rândul lor le primesc de la nivel central sau regional, prin care li se arată că nu au legătura cu Prefectura și că nu sunt instituții deconcentrate, ultimele trei adrese de acest gen fiind transmise de Inspectoratul în Construcții, Protecția Consumatorului sau Oficiul Județean de Cadastru. „Li se spune că nu sunt servicii deconcentrate și nu au legătură cu Prefectura, de parcă ar fi ceva rău să fii instituție deconcentrată, că ar fi ceva peiorativ”, a spus dl Onofrei. El a arătat că din Colegiul Prefectural fac parte toate instituțiile de stat cu reprezentare în teritoriu, pentru că doar prin colaborare între instituții se pot pune în practică politicile gu-vernamentale. „Într-un județ nu pot fi strategii rupte de realitățile locale”, a spus prefectul. El a arătat că șefilor acestor instituții li se transmite să fie „mai rezervați” la a par-ticipa la acțiunile Prefecturii, dar când se întâmplă un eveniment din respectivul domeniu, „este vinovată Prefectura”. Dl Onofrei a spus că va înainta o adresă Guvernului prin care va informa despre această situație. „Cred că premierul nu agreează acest mod de lucru”, a mai spus dl Onofrei. El a subliniat că în afară de aceste adrese nu are probleme de comunicare și colaborare cu șefii instituțiilor de stat din județ, adăugând că din acest punct de vedere „lucrurile sunt în regulă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: