Ziua Națională a României va fi marcată de studenți din R. Moldova, Ucraina și din alte țări

Ziua Națională a României va fi marcată sâmbătă la Universitatea „Ștefan cel Mare”, la ora 11, în sala Dimitrie Leonida, de studenți din Ucraina, Republica Moldova, Italia, Spania și Portugalia la inițiativa Grupului de Inițiativă al Românilor din Basarabia.
 

Potrivit președintelui grupului, Petru Ciolpan, se va face mai întâi o prezentare a evenimentului istoric, apoi vor avea loc o dezbateri pe mai multe teme, precum relațiile actuale dintre România și Republica Moldova, oportunitățile tinerilor basarabeni în România, integrarea Republicii Moldova în UE. Totodată, studenții vor discuta despre problemele lor, dintre care cele mai acute, menționate de Petru Ciolpan, sunt bursele actuale extrem de mici, neactualizate de 15 ani, greutatea cu care studenții și familiile lor obține vizele de intrare în țara noastră, obținerea cetățeniei române, cariera profesională în țara noastră sau într-a lor. Petru Ciolpan a precizat că la Suceava învață cu burse în cuantum de 50 și 40 dolari circa 300-350 studenți, respectiv elevi din Ucraina și Republica Moldova, grupul menționat mai sus, înființat recent, numărând circa 200 de membri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI