Poezia lui Nichita Stănescu reinterpretată de Iulia Murariu

La Colegiul Național „Ștefan cel Mare” s-a lansat vineri „un studiu excelent semnat de prof. Iulia Morariu: «Nichita Stănescu și limbajul poetic», Ed. Accent Print, Suceava” – ne-a informat scriitoarea Angela Furtună.
 

„Excelent instrument de lucru pentru cercetători, studenți, profesori și elevi, studiul de față răspunde observației lui Nichita, conform căreia «Critica este un act de intelectualitate și de recepție», și se înscrie pe linia de cercetare stănesciană deschisă de Marin Sorescu, Marin Mincu, Eugen Negrici sau de tineri cercetători de astăzi. Iulia Morariu a mai publicat un interesant studiu în anul 2003, la Editura Euroland Suceava, intitulat «Interjecția în limba română»”, ne-a mai transmis dna Angela Furtună, care consideră că „aceste două cărți sunt indispensabile unei bune biblioteci de limba și literatura română din România, Ucraina sau Basarabia sau din oricare altă țară a lumii unde emigrația românească își așează rădăcini culturale temeinice”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: