Toamna... bobocilor

În doar câteva zile, alți patru minori ies la rampa infracțiunilor

După cei trei puștani identificați la finele săptămânii trecute ca fiind autorii unui jaf cu violență extremă, căruia i-a căzut victimă un bătrân din Capu Codrului (aceștia au pătruns în timpul nopții în casa lui Orest C., de 84 de ani, l-au bătut cu bâtele până l-au lăsat lat, după care i-au luat ce mai rămăsese din pensia adusă în dimineața acelei zile de poștaș), alți patru s-au grăbit să se afirme pe tărâmul faptelor antisociale pedepsite de lege.
 

Toți au vârste cuprinse între 14 și 16 ani (ale căror nume sau inițiale nu ne-au fost puse, deocamdată, la dispoziție de către Poliție), iar fapta lor se numește furt, pedepsit cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Ca și în cazul tâlharilor de la Capu Codrului, numai cei cu vârste de la 15 ani în sus pot fi puși sub acuzare. În noaptea de 25/26 octombrie, gașca de hoți a intrat prin efracție în locuința lui Petrică M., din Câmpulung Moldovenesc, de unde, din sertarul unui birou, au furat suma de 190 de milioane de lei vechi. Cercetările au relevat faptul că cei patru au forțat sistemul de închidere al ușii de acces din spatele casei. Autorii au fost prinși relativ repede, în ziua următoare furtului, fiind conduși la sediu pentru declarații. Puștii apucaseră să cheltuiască 5,9 milioane de lei, restul banilor fiind recuperați de Poliție și predați păgubașului. IPJ Suceava spune, într-un comunicat, că despre caz a fost informat IȘJ Suceava, dat fiind faptul că infractorii (învinuiții de furt) sunt elevi. Bine că a fost informat IȘJ, poate, cine știe?, cei patru se lasă de furat și, odată ce asistă la vreun simpozion gen „Prevenirea infracțiunilor în școli” (care se referă, nu-i așa?, la prevenirea care se face în școli a infracțiunilor și nu a infracțiunilor care se petrec în școli), se lasă de furat, spre mulțumirea, pacea sufletească și lauda părinților care i-au făcut și educat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: