Handbal, “Trofeul Carpați”

Petru Ghervan debutează oficial ca second al Naționalei

Antrenorul sucevean Petru Ghervan poate fi coautor al primelor reușite ale Naționalei de handbal a României la „Trofeul Carpați”, competiție ce începe astăzi, la Drobeta Turnu Severin. El va lua loc pentru prima dată pe banca tehnică a tricolorilor în calitate de antrenor secund, alături de principalului Omer Aiham, pe durata celor 3 partide pe care România le are de disputat cu Macedonia (azi, la ora 20), Ucraina (mâine, la ora 19), și Muntenegru (duminică, la ora 12).
 

„Dat fiind calitatea și nivelul echipelor ce au răspuns invitației, Trofeul de anul acesta se anunță ca cel mai tare din ultimii 5 ani. Muntenegru este deja calificată la Campionatul European, și, alături de Macedonia, țări din com-ponența fostei Iugoslavii, au un handbal puternic și de performanță. Ucraina este la rândul ei o formație puternică ce se poate impune oricând și de aceea nu putem anticipa, ca în alți ani, câștigătoarea Trofeului Carpați. Dar, ca în toți anii, ne-am propus să-l câștige România”, a declarat directorul tehnic al Universității Suceava, de la Turnu Severin. Lotul Naționalei convocat pentru turneu are și trei handbaliști suceveni, toți trei ju-când în campionat la UCM Reșița. Este vorba de Florin Ciubotariu, Ghiță Irimescu și Mihai Rohozneanu, foști elevi ai lui Petru Ghervan, pe care l-au reîntâlnit acum în altă calitate. Stelistul Șania cu probleme la șold Stelistul Alin Șania este singurul jucător român indisponibil pentru partidele ce se vor desfășura începând de astăzi. În interesul Naționalei, dar și al echipei de club, medicii au hotărât un repaus de 10 zile pentru jucătorul accidentat, căruia nu-i „funcționează” cum trebuie o articulație la șold.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: