Agricultura? – „jalnică, tristă”

De la Suceava la București, câmpul „este plin de produse agricole nerecoltate”

Președintele PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, miercuri, că situația actuală din agricultură este determinată de faptul că miniștrii care s-au succedat la conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au avut alte preocupări decât problemele agricultorilor.
 

Dl Mîrza a spus, într-o conferință de presă, că a avertizat încă din primăvara acestui an, că în domeniul agriculturii se petrec lucruri „jalnice, triste”, iar „oamenii sunt disperați”. „Este rodul muncii miniștrilor care au trecut pe la MADR, dar au avut alte preocupări. Unul a pupat vițeii în bot și a muls vacile, altul a făcut lecții de istorie, iar al treilea s-a ocupat de palincă și caltaboși”, a spus dl Mîrza. El a avertizat că România riscă să piardă fonduri europene în domeniu și că există posibili-tatea ca acest sector să fie distrus. Dl Mîrza a arătat că suprafața de grâu însămânțată în județul Suceava este de 30% față de normal, că producătorii de cartofi sunt nemulțumiți că nu pot vinde produsele la prețuri corecte și că și crescătorii de animale din județ sunt nemulțumiți. „Câmpul, de la Suceava spre București, este plin de produse agricole nerecoltate”, a mai spus dl Mîrza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: