Transportatorii sunt în vizorul inspectorilor de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în parteneriat cu Serviciul Poliției Rutiere, desfășoară o amplă campanie de verificare în transportul de persoane și mărfuri. Potrivit inspectorului-șef Mihai Airinei, va fi vizat modul în care angajatorii respectă prevederile legale privind securitatea și sănătatea în muncă.
 

Obiectivul acțiunii are în vedere urmărirea respectării, de către operatorii de transport rutier, a prevederilor legale specifice, precum și în creșterea gradului lor de con-știentizare în ceea ce privește necesitatea aplicării și respec-tării acestora. Mihai Airinei spune că, în ultimii 7 ani, la nivel național, în domeniul transporturilor rutiere interne și internaționale de marfă și călători, numărul persoanelor implicate în accidente de circulație se menține la un nivel ridicat, fiind în jurul mediei de 10,02% din totalul victimelor înregistrate în accidente de muncă. Campania se are loc în intervalul în 22 octombrie – 31 decembrie și va consta în controale la sediul socie-tăților și trafic. Cu această ocazie, vor fi urmărite și aspecte legate de munca fără forme legale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: