Referendumul – „jucăria preferată” a președintelui Băsescu

PSD Suceava consideră că primele alegeri europarlamentare din România sunt mult prea importante ca să se transforme „într-o bălăcăreală dâmbovițeană” în cazul în care președintele Traian Băsescu „se întoarce la jucăria preferată” care este referendumul.
 

Prim vicepreședintele PSD Suceava, dl Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că, după o lungă absență, președintele Traian Băsescu se întoarce la „jucăria preferată”, referendumul, pentru a consulta electoratul dacă este de acord cu alegerile uninominale. El a spus că este un drept al președintelui să convoace un astfel de referendum, dar că nu este normal ca această consultare să fie făcută odată cu alegerile pentru Parlamentul European. „Dorința președintelui de a se juca de-a referendumul cu poporul român în ziua alegerilor pentru Parlamentul European va determina ca aceste alegeri să se transforme într-o bălăcăreală dâmbovițeană”, a spus dl Nechifor. El a arătat că, în prezent, potrivit studiilor sociologice, doar 1% dintre români sunt interesați de teme europene, iar acoperirea mesajului european în alegerile pentru PE cu o temă de interes național nu va face decât rău parcursului european al României. „Nu mai suntem o țară în curs de aderare, ci suntem țară membră UE și nu putem acoperi problemele europene cu probleme ieftine, politicianiste”, a mai spus prim vicepreședintele PSD Suceava. El a subliniat că președintele Traian Băsescu dorește acest referendum doar în scop electoral, pentru a sprijini PD în campania pentru alegerile europarlamentare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: