ANPC avertizează

Atenție la inspectorii falși!

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor atenționează agenții economici din Suceava în legătură cu existența unor persoane care pretind că sunt inspectori ai acestei structuri (ANPC sau OJPC) și care, motivând existența unor nereguli, solicită plata unor amenzi.
 

Ca exemplu, nu s-au oferit două persoane reclamate la Poliția Dâmbovița, membre ale unei organizații neguvernamentale care au încasat pe loc, de la mai mulți operatori economici, în maniera relatată mai sus, sume cuprinse între 100 și 400 de lei. „Inspectorii noștri nu solicită niciodată sume de bani agenților economici imediat după terminarea controlului. În cazul unor amenzi, aceștia le achită la Trezorerie, și nu inspectorilor aflați în control, OJPC primind doar copia chitanței de vărsământ ”, comunică, spre atenționare, reprezentanții ANPC. Membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul pro-tecției consumatorilor colaborează și cu inspectorii OJPC din Suceava. Aici, ca în toate localitățile unde se petrece acest fapt, aceștia nu au drept de control. Treaba lor este doar de a informa și consilia agenții economici pe diferite probleme specifice și pot reprezenta consumatorii în instanță. Pentru a nu cădea victime falșilor inspectori ANPC puși pe înșelăciune, operatorii „controlați” n-au de făcut decât să solicite legitimațiile inspectorilor, iar când aceștia nu au ce arăta, să sune la Poliție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: