Democrații suceveni s-au săturat de frig

Liderul municipal al PD cere măsuri drastice pentru firmele care nu respectă termenele contractate cu Termica Suceava
Liderul democraților suceveni, dl Florin Olaru, a declarat că este inadmisibil ca sucevenii să fie „ținta bătăii de joc a unor firme” care au semnat cu bună știință contractele de prestări-servicii în vederea înlocuirii rețelei de termoficare și a cerut executivului local să fie foarte drastic cu acestea.
 

Dl Olaru a spus ieri că va cere consilierilor locali ai PD să urmărească îndeaproape respectarea clauzelor contractuale. „Este un proverb care spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna car, proverb pe care unii din păcate l-au uitat. Ni s-a spus că lucrările vor fi finalizate până la 15 octombrie, dar nu a fost așa. Mulți dintre suceveni sunt condam-nați în continuare la frig, categoriile cele mai afectate fiind copiii și persoanele de vârsta a treia. Considerăm că este de interes public ca Termica SA, beneficiarul lucrărilor, să facă publice contractele de prestări servicii. Cerem să fie făcute publice termenele de predare a lucrărilor și clauzele referitoare la penalități. Vrem ca domnul primar să aplice până la ultimul detaliu clauzele contractelor pe care firmele le-au semnat cu bunăștiință și să nu mai facă concesii societăților care lucrează cu banul public”, a cerut în termeni impe-rioși dl Olaru. Președintele PD a precizat că firmele care execută lucrările „nu au voie să-și bată joc de banii pe care Pri-măria i-a obținut destul de greu”. El a anunțat că va încer-ca să dea o mână de ajutor municipalității în vederea impulsionării lucrărilor sens în care îi va ruga pe consilierii demo-crați să fie prezenți zilnic pe șantiere „pentru a-i ține în priză pe muncitori”. La rândul său, vicepreședintele PD Suceava, consilierul local Niculai Barbă, a ținut să critice modul în care firmele își fac treaba. El a spus că a fost deja pe teren și a pre-cizat că a avut parte de numeroase probleme atunci când a cerut explicații munci-torilor. Cel mai neplăcut moment a fost, în opinia dlui Barbă, cel trăit în preajma punctului termic Luceafărul din George Enescu. „Am fost să văd cum se desfășoară lu-crările și să discut cu repre-zentanții Termica și ai Primă-riei în legătură cu problemele apărute. Nu era niciunul acolo ca să supervizeze lucrările, iar o persoană care cred că era șe-ful de echipă mi-a spus că ar fi bine să plec, pentru că îl de-ranjez. Am luat-o ca pe un fel de amenințare. După ce i-am arătat legitimația de consilier local s-a mai înmuiat”, a ținut să declare dl Barbă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: