Colocviul Internațional de Științe ale Limbajului

Ajuns la a IX-a ediție, Colocviul Internațional de Științe ale Limbajului va avea loc la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în perioada 25-28 octombrie, și va purta anul acesta numele marelui lingvist român Eugen Coșeriu. Tema reuniunii științifice este „Evoluția și funcționarea limbii – perspective normative în noul context european”. Vor fi susținute peste 140 de comunicări pe secțiunile „Eugen Coșeriu: Limba română între istoric și universal”, „Mihail Iordache: Literatura română între istoric și universal” și „Izo-morfismul și specificitatea limbajelor (limbaje verbal / non-verbal, literar, mediatic, de specialitate)”.
 

S-au înscris până acum participanți din Franța, Argentina, Ungaria, Polonia, Ucraina, Republica Moldova și România, printre invitații care vor susține lucrări în plen numărându-se Catherine Kerbrat-Orrecchioni din Lyon, Franța, Dumitru Irimia de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Anatol Ciobanu – Chișinău, Gheorghe Jernovei, din Ucraina. „Pentru prima oară, colocviul are și un comitet onorific, reprezentat de personalități care au avut un rol marcant în continuarea tradiției unei manifestări ce delimitează o problematică lingvistică specifică Estului Europei – prof. Rodica Iordache din Suceava, acad. Anatol Ciobanu – Chișinău, prof. dr. Lora Bostan din Cernăuți”, informează un comunicat al organizatorilor. Programul colocviului include și două momente de lansare de carte, în cadrul cărora se vor prezenta 15 titluri de lucrări de specialitate, în colaborare cu Casa Editorială Demiurg Iași și Editura Institutul European, Iași. Cu același prilej, la Galeria de artă a Universității, Asociația de Artă „Nicolae Tonitza” va prezenta expoziția de artă plastică „Cicluri de viață în culori”. Un alt moment special va fi recitalul Doinei Lavric, culegător și interpret de folclor, care va avea loc în Auditorium-ul Joseph Schmidt, pe 27 octombrie. Manifestarea este organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat tradițional cu Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți și Universitatea de Stat Moldova din Chișinău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: