Controale ale ASP la Ambulanță

Directoarea Autorității de Sănătate Publică Suceava, dr. Odette Nicolae, a informat ieri că, începând de săptămâna viitoare, instituția sa va face controale la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava și în substațiile acestuia, pentru a vedea cum sunt folosite mașinile și echipamentele din dotare și dacă în ambulanțe sunt respectate condițiile igienico-sanitare.
 

„O eventuală nouă repartiție de ambulanțe către județe va depinde în mod direct de eficiența cu care sunt utilizate cele existente în dotare și cele care urmează să sosească în județe până în luna iulie a anului 2008, conform repartiției primite de la Ministerul Sănătății Publice. Mai sunt multe alte probleme serioase de rezolvat la Ambulanță, cum ar fi lipsa acută de personal, dar până la găsirea unor soluții la nivelul trebuie să facem față cu personalul existent și cu dotarea care în scurt timp va fi îmbunătățită”, a precizat directoarea ASP. Dr. Nicolae s-a întors recent de la Iași, unde a participat la o ședință de lucru pe tema îmbunătățirii activității serviciilor județene de ambulanță, la care a fost prezent subsecretarul de stat din MSP dr. Raed Arafat. Șefa ASP mai spune că în următoarele două săptămâni ASP și SAJ trebuie să stabilească împreună o strategie privind acordarea consultațiilor la domiciliu pentru urgențe, în urma solicitărilor făcute de cetățeni la 112.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: