Primării și școli amendate pentru lipsa registrului electronic al salariaților

Sute de agenți economici și instituții publice riscă să fie sancționate de Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru că nu au depus, la sediul instituției, registrul electronic de evidență a salariaților. Inspectorul-șef Mihai Airinei spune că acțiunea demarat în aprilie, iar până acum s-au conformat doar 7300 din cei 9000 de agenți economici activi. „Pentru diferența am trimis somații. Aceasta, înainte de a trece la aplicarea de amenzi care variază între 3000 și 5000 de lei”, a precizat dl Airinei.
 

Au fost expediate 1227 de somații, iar, în urma acestora, 541 de firme au depus registrul în cauză. Avertizările de la 40 de societăți s-au întors la expeditor, șeful ITM presupunând că acestea și-au schimbat adresa ori și-au încetat activitatea. În cauză se află și 119 instituții publice, majoritatea primării și școli. După ce au primit notificarea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, 38 dintre acestea au considerat că este în avantajul lor să facă demersul solicitat. Printre primăriile luate la ochi se numără cele din Zvoriștea, Dumbrăveni, Moldovița, Adâncata, Rădășeni, Fântânele și Bălcăuți. În vizorul inspectorilor de muncă sunt și Școala Generală Nr. 1 Suceava, Grupul Școlar „Lațcu Vodă” Siret, Școala Generală Zvoriștea, Școala Generală Stulpicani și Școala Generală Bălcăuți. „Perioada de conformare expiră zilele acestea, vom trece la controale, iar cei care nu se vor conforma vor sancționați”, a spus inspectorul-șef Mihai Airinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: