Astăzi, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Inaugurarea Sălii „Joseph Schmidt, o investiție de 9 miliarde

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava inaugurează astăzi sala Auditorum, care poartă numele marelui tenor bucovinean Joseph Schmidt, printr-un concert extraordinar care va începe la ora 19,30. Programul va fi deschis cu Filarmonica de Stat din Botoșani, care va interpreta Rapsodia I de George Enescu, uverturi din operele „Coțofana hoață” și „Bărbierul din Sevilla, de Rossini, și fragmente din muzica de scenă scrisă de Grieg pentru drama „Peer Gynt”.
 

Corul „Cantores Amicitiae” al Universității de Arte „George Enescu” din Iași va continua cu piese de Mon-teverdi, Sabin Păuța, Schogl ș.a. Baritonul sucevean An-dras Chiriliuc va prezenta câteva piese-omagiu din repertoriul celebrilor interpreți Jacques Brel, Frank Sinatra, Domenico Modugno și Pedro Vargas. Concertul mai cuprinde piese de Claude Debussy, interpretate de pianistul Mihnea Drăgoi, și miniconcertul de chitară al lui Marius Aluncărițe, care va interpreta piese de Villa Lobos și Leo Brower. Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a fost proiectată și realizată pentru conferințe, spectacole și audiții muzicale, organizate de și pentru Uni-versitate. Ea va putea fi și în-chiriată, dar „numai pentru manifestări serioase”, a precizat rectorul universită-ții, prof. univ. dr. Adrian Graur, având în vedere că oferă condiții acustice deosebite, în parametri performanți și a costat foarte mult. Fotoliile sunt acoperite cu materiale ab-sorbante, iar plafonul este suspendat, fracționat în suprafețe distincte, fără contact cu pereții laterali, pentru a fi atenuate ecourile și refle-xiile nedorite și a asigura o so-norizare bună. Panouri absorbante sunt amplasate și pe pereții laterali, materialele folo-site fiind speciale, din fibră minerală de densitate mare, produse în Suedia. Acestea sunt doar câteva detalii, sala beneficiind și de un iluminat de ultimă tehnică. Potrivit dlui rector Graur, numai sala a costat 9 miliarde lei vechi, investiția realizată la fosta clă-dire a clubului fabricii Zimbru ridicându-se la peste 15 mi-liarde lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: