Consultanți fiscali pentru „clientela politică“

Organizația PSD Suceava a protestat, miercuri, față de decizia guvernului prin care „apare profesia de consultant fiscal” care să avizeze bilanțurile financiare ale firmelor, arătând că este o măsură ce vizează „clientela politică a PNL” și considerând că experții contabili trebuie să fie de drept consultanți fiscali.
 

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, dl Ovidiu Donțu, a declarat, într-o conferință de presă, că, potrivit noilor prevederi ale Codului fiscal, bilanțurile financiare ale firmelor trebuie avizate de consultanți fiscali, arătând că această măsură vizează clientela PNL și exemplificând cu șeful ANAF și cel al Gărzii Financiare, care sunt consultanți fiscali. El a spus că în țară sunt aproximativ două mii de consultanți fiscali către care se vor direcționa sumele de bani pe care firmele le vor plăti pentru „o semnătură”. „Nu este o soluție pentru debirocratizare”, a spus dl Donțu care susține că guvernul nu face decât să favorizeze apariția profesiei de consultant fiscal. „Puteau să dea aceste atribuții experților contabili”, arătat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, care a arătat că aceștia sunt bine pregătiți în domeniu și trebuie să promoveze examene exigente. „Ar trebui ca, de drept, experții contabili să fie consultanți fiscali”, a mai spus dl Donțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: