„O idee care nu trebuia să moară”

Prezent la Suceava cu prilejul Concursului Național „Nicolae Labiș” și al lansării cărții sale „Tânărul Eugen Ionescu” la Universitatea „Ștefan cel Mare”, acad. Eugen Simion și-a arătat regretul că au fost oprite planurile de înființare a Institutului de cercetări socio-umane „Bucovina”, pe lângă Universitatea suceveană.
 

„Dați-mi voie să vă cert”, s-a adresat domnia sa decanului Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, prof. univ. dr. Horia Bîrleanu, pentru că ați ucis ideea înființării la Suceava, împreună cu Academia Română, a Institutului Bucovina. Era totul pregătit, Academia ar fi pus la dispoziție arhivele. Era o idee pe care Guvernul a distrus-o, cred că din neștiință, o idee care nu trebuia să moară. Preluați-o, este un proiect de nivel european și cred că va fi sprijinit de Bruxelles”, a declarat academicianul. Dl Bîrleanu a promis că „vom aborda problema din alte direcții”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: