Lipsa de lichidități de pe piață i-a lăsat fără salarii pe bugetarii suceveni

> „Există posibilitatea ca statul român să fie în incapacitate de plată”, crede Cătălin Nechifor, director în cadrul Consiliului Județean
 

Cătălin Nechifor, director în cadrul Consiliului Județean Suceava, cere explicații oficialilor Trezoreriei Suceava asupra lipsei lichidităților ne-cesare pentru plata salariilor din sectorul bugetar. Dl Ne-chifor a declarat, într-o confe-rință de presă, că, luni, personalul abilitat care aștepta să ridice numerar s-a trezit în fața unei situații nemaiîntâlnite. „Este pentru prima oară când Trezoreria nu are lichidități pentru asigurarea plății sala-riilor”, a relevat directorul Ne-chifor, menționând că, deși e-xistă un act normativ care in-stituie obligativitatea înca-sării salariilor prin interme-diul cardului, foarte mulți suceveni își primesc dreptu-rile în cash. „Aceștia au avut surpriza să constate că nu pot să-și primească drepturile salariale. Toată lumea se așteaptă ca în ziua de salariu să-și încaseze ba-nii, așa puțini cum sunt. Evident, este o situație nefericită, res-pectivii salariații fiind puși în situația de a nu-și putea achita obligațiile privind cheltuielile publice, cu întreținerea etc.”, a evidențiat Cătălin Nechifor. Responsabilul Consiliului Județean a cerut finanțiștilor să prezinte un punct de vedere față de deficiențele intervenite, bănuind că „există posibilitatea ca statul român să fie în incapacitate de plată”. Potrivit directorului executivului județean, nu au luat salariile profesorii, medicii, asistenții medicali, pre-cum și alte categorii de bugetari. „Speculații pot fi făcute, însă cred că Trezoreria Suceava are de dat un răspuns care să satisfacă și să rezolve, în cel mai scurt timp, această criză de lichidități”, a conchis Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: