„Dai carte”…, ai parte !

candidatul PD Suceava pentru Parlamentul Europei a donat 60 de volume pentru românii din Ucraina
Tânărul pe care PD Suceava și-l dorește drept parlamentar european, Florin Hrebenciuc, a donat peste 60 de cărți, majoritatea de beletristică, pentru românii din Ucraina, în cadrul campaniei organizate de Prefectura Suceava în vederea înființării unei biblioteci la Consulatul României din Cernăuți și pentru bibliotecile unor școli cu predare în limba română din zonă.
 

Printre primii care au răspuns la solicitarea prefectului Orest Onofrei s-a numărat și vicepreședintele organizației județene a Partidului Democrat, Florin Hrebenciuc. El a declarat presei că este convins că întreaga acțiune va avea succes și și-a exprimat speranța că volu-mele adunate de la suceveni le vor fi de folos românilor din Ucraina. Totodată, el a făcut și un apel către celelalte partide să doneze cărți atât de necesare școlilor cu predare în limba română de pe teritoriul Ucrainei. „Am văzut apelul făcut de dl prefect Orest Onofrei și nu am putut să nu-i dau curs, pentru că românii din afara țării sunt tot români, iar limba română nu trebuie să se piardă sau să fie alterată. Un comisar european cerea recent protejarea limbii române și a culturii românești la nivel european, iar dacă nu facem noi acest lucru, atunci cine să îl mai facă? Am donat în special cărți din biblioteca personală, cărți de suflet, și fac un apel la rândul meu către celelalte partide să pună umărul la acțiunea demarată de Prefectură”, a spus Florin Hrebenciuc. Cei care doresc să doneze cărți sunt așteptați la sediul Instituției Prefectului – județul Suceava din str. Ștefan cel Mare, nr. 36, la camera 5. Informații suplimentare se pot obține la telefonul 522138.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: