SC Termica începe, din 1 octombrie, probele la rece în rețea

Sucevenii care au făcut lucrări în case sunt avertizați „contra inundațiilor” > Sunt excluși de la aceste manevre consumatorii aflați în reabilitare

SC Termica SA Suceava începe pregătirea pentru sezonul de iarnă și de la 1 octom-brie va da drumul probelor la rece în rețeaua de termoficare a orașului. Este vorba însă doar de zonele unde nu se află consumatorii deserviți de cele zece puncte termice aflate în lucrări de reabilitare și care în prezent nu au nici apă caldă.

 

Astfel, producătorul și distribuitorul local de energie termică averti-zează sucevenii ca, până joia viitoare, când încep, etapizat, probele de presiune, să aibă montate caloriferele la locul lor și să finalizeze toate lucră-rile efectuate la instalațiile proprii. În caz contrar, consu-matorii se pot trezi cu inun-dații, iar Termica anunță că nu se face responsabilă pentru eventualele pierderi și pagube materiale produse de apă. 1 octombrie este, de ase-menea, și data limită până la care Termica mai aproba ce-reri de debranșare de la rețeaua termică centralizată, pentru montări de centrale termice, în conformitate cu art. 30 din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică. Chiar dacă în casele suceve-nilor este deja frig, seara, agen-tul termic nu va fi furnizat decât după data de 15 octombrie, dar și atunci dacă trei zile consecu-tiv, între orele 18-6, temperatu-rile medii exteriore vor fi sub 10 grade. Pentru sucevenii ce așteap-tă măcar apa caldă, SC Termica dă asigurări în continuare că vor avea și căldură, odată cu tot orașul. Luând de bune aceste asigurări, înseamnă că în minimum 3 săptămâni toate cele 10 puncte termice aflate în reabilitare – Liliacul, Cuza Vodă 3, Intersecție Mărășești, PT Zamca 5, Obcini 3, PT G. Enescu 4/2, PT Mihai Viteazu 1, PT A1, PT Pompieri și PT Liceul „Ștefan cel Mare” – ar trebui să funcționeze. Până în prezent, doar sucevenii alimen-tați din PT Liliacul au apă caldă aproape 100%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: