După un an de demersuri, pentru înființarea platoului imagistic

Externalizarea „pică“, fiindcă ministerul trimite aparatură

Externalizarea serviciului de imagistică de la Spitalul Județean Suceava nu va mai avea loc, deoarece Ministerul Sănătății a promis că va dota unitatea cu un computer tomograf și un RMN. Documentația pentru externalizarea acestui serviciu stătea de peste trei luni în sertarele ministeriale, săptămâna trecută fiind trimisă înapoi Autorității de Sănătate Publică Suceava pentru câteva modificări.
 

Conducerea spitalului s-a „executat”, a refăcut documen-tația și a retrimis ministerului varianta finală. În loc de avizul mult așteptat, marți, ASP primit o notă din partea MSP în care se precizează că spitalului i se vor repartiza, chiar în cursul aces-tui an, un computer tomograf și un echipament RMN, licitațiile urmând a avea loc la sfârșitul ultimului trimestru. „În aceste condiții, în care Spitalul de Urgență «Sfântul Ioan cel Nou» din Suceava va avea un Compartiment de Imagistică medicală dotat cu aparate de ultima generație, se consideră că nu se mai justifică procedura de externalizare”, se precizează în notă. S-a împlinit un an de când conducerea spi-talului sucevean a început demersurile pentru închirierea unui spațiu din spital pentru înfiin-țarea unui platoul de imagistică având în vedere că vechiul tomograf se tot defecta, până la urmă fiind propus pentru conservare, iar pacienții cu afecțiuni neurologice erau trimiși la Bacău pentru investigații. Documentația a fost pregă-tită, fiind aprobată de ASP și Consiliul Jude-țean, a fost realizat un caiet de sarcini și stabilită licitația la 31 mai a.c., urmând ca firma care ar fi câștigat-o să aducă aparatură performantă. Pe data de 9 mai însă, MSP a trimis o adresă condu-cerii spitalului, în care preciza că nu acceptă decât externalizarea serviciului, conform ordinului 886 din 2006, ca urmare conducerea ASP Sucea-va impunând Spitalului Județean Suceava ca până pe 18 mai să definitiveze documentația pentru această procedură. Ceea ce s-a întâmplat, fiind tri-misă ministerului, care a „păstrat-o” până săptămâna trecută. În iunie, ASP a dispus și un control de audit pentru a se determina cauzele întârzierii externalizării serviciului de imagistică. Prin urmare, acum spitalul nu trebuie decât să aștepte aparatura respectivă, în aceeași notă precizându-se că în cursul lui octombrie el va primi și un apa-rat de radiologie Rx Digital, repartizat prin or-din al ministrului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: