Zilele Culturii Siretene – ediția a XVI-a

Cu greutate și incertitudine, din cauza unui buget sărac, datorat lucrărilor de reabilitare a conductelor de apă și canalizare, precum și altor multiple proiecte și programe în care este prinsă Primăria Siret, a XVI-a ediție a Zilelor Culturii Siretene s-a desfășurat, totuși, grație generozității câtorva sponsori, în perioada 21-23 septembrie 2007.
 

Festivitățile au debutat la Primăria orașului cu simpozionul ,,Siret – repere culturale și bucovinene”. Au participat cu expuneri, comunicări sau prezentări de carte cunoscuți oameni de cultură de la Cernăuți, Chișinău și din județ. Din rândul lor, îi amintim pe Ioan Țicalo, Zenovia Apostol-Țicalo, Ion Drăgușanul, Vasile Schipor, Rodica Iațencu, Emil Ianoș, Efim Tarlapan, Vasile Mocrei, Ion Crețu, Silvestru Pânzariu, Franz Pieszchoch, Cozmin Bighei și pictorul Ion Grigore. Sala de festivități a Primăriei s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru o asistență interesată și participativă. La finalul lucrărilor, primarul orașului, dl Vasile Tablan, a înmânat diplome comemorative „Centenar Simion Florea Marian” participanților. După-amiază, la Casa de Cultură „Mihai Teliman” Siret a avut loc vernisajul expoziției ,,Primăvara-vara” a artiștilor plastici amatori din județul Suceava, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și prezentată de Mihai Pînzaru-PIM. Concertul fanfarei ,,10 Prăjini” a încheiat prima zi. În cea de-a doua dintre Zilele Culturii Siretene, au fost invitați toți tinerii care au sau vor împlini 18 ani, în 2007, pentru Sărbătoarea Majoratului, manifestare aflată la a XV-a ediție. Cu acest prilej, primarul orașului și viceprimarul, dl Dragoș Ungureanu, le-au înmânat Certificatul de Cetățean al Orașului și le-au oferit flori. Ziua s-a rotunjit cu spectacolul trupei ,,Millenium”. Ultima zi a fost marcată de spectacolul ,,Armonii de toamnă”, care a avut loc la Casa de Cultură, într-o sală arhiplină, și la care și-au dat concursul formațiile artistice ale Clubului Copiilor și Elevilor, Grupului Școlar „Lațcu Vodă” și Casei de Cultură. (CARMEN ROTARU-ANGHELESCU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: