Festivalul Interjudețean de muzică folk „Cetatea Veche“, la V-a ediție

La sfârșitul săptămânii trecute, 80 de participanți au urcat pe scena Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret. Organizatorii – Ministerul Educației și Cercetării, Primăria Siret, Casa de Cultură Siret, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Clubul Copiilor și Elevilor din localitate – au reușit să-i „aibă aproape” în vechea capitală moldavă pe tinerii din 4 județe: Neamț (Școlile din Zănești, Piatra Șoimului și Tazlău), Botoșani (Palatul Copiilor), Satu Mare (Clubul Copiilor și Elevilor Tușnad) și Suceava (Clubul Copiilor și Elevilor Rădăuți, Clubul Copiilor și Elevilor Siret și Grupul Școlar „Lațcu Vodă” Siret).
 

Juriul condus de prof. Sever Dumitrache, directorul Liceului de Artă din Suceava, a acordat, împreună cu primarul urbei, Vasile Tablan, diplome, cupe și premii în bani, după o atentă și lungă deliberare asupra unor valoroase prezențe scenice. Președintele juriului a declarat, pe scenă: „Mă bucură prezența atâtor tineri (…) și îi îndemn să se îndrepte spre muzica folk veritabilă și nu spre muzica ușoară făcută în formulă de grup folk”. Marele Premiu a fost câștigat, în acest an, la secțiunea „grup folk”, de formația Clubul Copiilor și Elevilor Siret (instr. Nicolae Ciobanu). La celelalte secțiuni (pe clase la concursul individual), de premii s-au bucurat (în funcție de clasament) reprezentanții tuturor județelor. Merită de mulțumit, pentru sprijinul financiar consistent, primăriei din localitate, ei datorându-i-se plăcutele acorduri de chitară, caldele voci, tinerele inimi…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: