Revedere după 56 de ani de la absolvire

Sâmbătă, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a avut loc „Revederea” promoțiilor anilor 1949-1950; 1950-1951; 1951-1952; 1952-1953; 1953-1954 ale Școlii pedagogice Suceava. Organizatori au fost Rachila Ududec din Capu Câmpului și Zahara Olaș din Vama, invitată fiind Stela Acatrinei, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava.
 

Deși s-a contat și pe prezența conducerii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, nimeni nu a fost prezent la întrunirea de suflet a învățătorilor. Dna Acatrinei s-a declarat onorată să participe la întâlnirea de peste decenii a dascălilor, afirmând că domnia sa însăși se consideră rodul muncii generațiilor de atunci ale învățământului sucevean. „Ați demonstrat, după atâția ani, că încă mai iubiți școala și pe foștii colegi. Tot ceea ce rămâne după noi este valoarea, iar dumneavoastră ați dat valoare unor generații ai căror reprezentanți sunt astăzi la conducerea unor instituții publice sau poate chiar a țării. În ciuda barierelor impuse de distanța față de localitățile în care domiciliați și cele impuse de vârsta venerabilă, sunteți astăzi împreună, fapt care spune totul despre ceea ce vă leagă”, a spus dna Acatrinei, urându-le celor prezenți sănătate și cât mai multe revederi. Dna Zahara Olaș a menționat că baza formării copilului stă în familie și în primii patru ani de școală petrecuți cu învățătorul, în timpul discuțiilor fiind remarcate scăderea interesului tineretului față de valorile tradiționale și creația spirituală, precum și orientarea acestuia înspre „satisfacțiile materiale și trăirile superficiale”. Cu prilejul „Revederii” a fost scoasă de sub tipar și revista „Generații”, colectivul de autori fiind format din inginerul Maria Munteanu, învățătoarea Rachila Ududec și învățătoarea Dorina Turenschi Spinosu. Aceasta din urmă a adus un omagiu dnei Ududec, cea care i-a pus creionul în mână și i-a îndrumat primii pași în tainele abecedarului și socotitului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI