TPL se dotează cu 16 noi autobuze, extinzându-se și în localitățile limitrofe

Biletele de transport vor fi procurate de la automate montate în fiecare stație, firma urmând a avea și un serviciu propriu de taximetrie
În vederea reîmprospătării parcului auto, Societatea de Transport Public Local (TPL) va achiziționa 16 noi mijloace de transport, dintre care 10 până la 30 aprilie 2008, iar altele 6 până la 31 decembrie 2009. Așa prevede Planul de dezvoltare a societății pentru perioada 2007-2010, în care se arată că anul viitor vor fi scoase din uz autobuzele Rocar, fabricate în intervalul 1992-1995 și că la, 11 luni după ieșirea pe traseu, autobuzele Iveco-Irisbus au deja peste 100 de mii de km la bord, iar în 2008 vor ieși din termenul de garanție.
 

Totodată, conducerea intenționează să se doteze cu un număr de 10 autoturisme noi, din 2009 urmând a-și înființa un serviciu propriu de taximetrie. În anul 2006, Primăria Suceava a achiziționat 30 de autobuze ecologice noi Iveco-Irisbus, cu capacitate de 104 locuri fiecare. Astfel, la această dată, parcul auto al TPL Suceava este format din 30 de autobuze Iveco-Irisbus, 10 autobuze Rocar și 18 microbuze pentru serviciul de maxi-taximetrie. Acestea deservesc un număr de 11 trasee, care fac legătura între diversele cartiere ale municipiului Suceava, zilnic, între orele 0.00 și 24.00, interval de timp în care sunt efectuate peste 400 de curse. Frecvența acestora din urmă este cuprinsă între 4 minute, pentru Linia nr. 4, și 60 de minute, în cazul Liniei nr. 30. Strategia de dezvoltare a TPL prevede și înființarea de trasee în localitățile limitrofe municipiului reședință de județ, respectiv în Ipotești, Lisaura, Țișăuți, Șcheia, Plopeni și Salcea, astfel încât numărul de călători să crească de la 202 mii, în octombrie 2005, la 1,2 milioane, în ianuarie 2009. De asemenea, sistemul de încasare cu taxator a contravalorii călătoriei va fi înlocuit prin introducerea autotaxării. Biletele vor fi procurate de la automate montate în fiecare stație, măsura urmând a duce la reducerea cheltuielilor de personal și creșterea gradului de civilizație a transportului local. În prezent, 80 la sută din personalul TPL este format din conducători auto și taxatori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: