Câmpulung Moldovenesc

Olimpiada de vară a sportului militar, în plină desfășurare

Competițiile sportive din cadrul celei de a 35-a ediții a Olimpiadei de vară a sportului militar, găzduite de Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, continuă și la sfârșitul acestei săptămâni. Pentru sâmbătă, 9 iunie, au fost programate probe de atletism (200 m, 800 m plat, ștafetă 4×400 m plat), jocuri sportive (handbal, volei, baschet) și tenis de masă pe echipe. Duminică, 10 iunie, ziua competițională începe cu jocuri sportive și continuă cu triatlon militar (tragere, aruncarea grenadelor) și tenis de masă pe echipe. Ultima zi a competiției va fi luni, 11 iunie, când sunt programate proba de alergare la triatlon militar și finala la tenis de masă.
 

Ediția din acest an a competiției sportive derulate între cele trei colegii militare liceale din țară a fost deschisă oficial joi, în prezența șefului Biroului Educație Fizică din Statul Major al Forțelor Terestre, col. dr. Ioan Armanu, a comandantului Colegiului Militar Liceal „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, col. Ionel Moisă, și a directorului adjunct, prof. Teodor Hrimiuc, precum și a unor reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport Suceava și instituțiilor locale. Ediția din acest an reunește, pentru șase zile de luptă sportivă strânsă, 180 de elevi și se desfășoară sub deviza Consiliului Internațional al Sportului Militar – „Friendship through Sport” (Prietenie prin sport). De altfel, în mesajul său rostit la deschiderea manifestării, col. dr. Ioan Armanu a subliniat că se așteaptă ca această competiție „să se desfășoare într-o deplină sportivitate, în acel spirit de fair play, și să nu se uite că sportul este o punte de legătură între oameni”. Cea mai importantă manifestare sportivă din calendarul sportiv al Statului Major al Forțelor Terestre, prin amploare și complexitatea probelor, Olimpiada de vară a sportului militar înseamnă șapte probe de concurs (tir, atletism, triatlon militar, baschet, handbal, volei și tenis de masă), pentru care se stabilește un clasament pe echipe, iar la tir, triatlon militar, tenis de masă se întocmește și clasament individual. Până în prezent s-au derulat competiții de tir și tenis de masă individual (fete), pe 7 iunie, precum și probe de atletism (100 m plat, 400 m plat, 1500 m plat, ștafeta 4×100, săritura în înălțime, aruncarea greutății), tenis de masă băieți și jocuri sportive (pe 8 iunie).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: