În pădurile Bucovinei

Vântul și ninsoarea au făcut ravagii

Arbori valorând 30 de milioane de lei noi, spulberați de stihiile naturii
Ninsoarea căzută din abundență vineri în județul Suceava și vântul puternic au afectat cel mai grav pădurile din Bucovina, volumul total estimat al doborâturilor fiind de 300.000 mc. Suprafața calamitată este de 20.000 ha.
 

Localități ca Vatra Dornei, Breaza, Iacobeni, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Crucea și Broșteni au înregistrat cele mai mari pagube silvice. Numai în Bazinul Dornelor, arborii de pe 160 ha au fost spulberați ca bețele de chibrituri. Valoarea lemnului pus la pământ de stihiile naturii s-ar cifra 30 de milioane de lei noi. S-au luat măsuri de evaluare precisă a pagubelor, urmând să fie demarate procedurile de punere în valoare a doborâturilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: