Mihăilești, în varianta moldavă, evitat în ultima clipă

Un autotren cu 20 t de azotat de amoniu a intrat într-un șanț

Tragedia de la Mihăilești, care a răpit vieții atâtea suflete nevinovate, ar fi putut fi reeditată la finele săptămânii trecute în apropiere de Ungureni – Botoșani. Un tir aparținând Grup KMS Suceava, încărcat cu 400 de saci de azotat de amoniu (aproximativ 20 t), o veritabilă bombă ambulantă, a intrat într-un șanț, pe fondul neadaptării de către șofer, I. I., în vârstă de 20 de ani, a vitezei mastodontului la condițiile concrete ale carosabilului. Ploile căzute din abundență au făcut ca șoseaua, pentru conducătorii grăbiți, să se transforme într-o veritabilă capcană.
 

Din fericire, autotrenul, care n-a mai putut fi controlat în urma unei manevre mai puțin inspirate a lui I. I., nu s-a răsturnat, ci, intrat în derapaj periculos, a poposit cu roțile din dreapta într-un șanț de pe marginea drumului. În cazul în care tirul, la viteza de 80 km/h cu care rula, s-ar fi răsturnat, consecințele ar fi fost dramatice. Suflul exploziei care ar fi urmat ar fi spulberat totul pe o rază de 100 mp. Tânărul șofer, dându-și seama că pericolul nu trecuse, a sunat la 112, la fața locului ajun-gând în cel mai scurt timp echipaje ale ISU, Jandarmeriei, Poliției, Apărării Civile și Am-bulanței. Au fost luate măsurile de siguranță impuse de situația creată, sacii cu azotat fiind transferați în alte mijloace de transport. Întrea-ga zonă a fost spălată de pompierii militari, traficul fiind reluat după mai multe ore de la întrerupere. Șoferul (firma) a primit o sancțiune contra-vențională din partea pompierilor, întrucât nu avea autorizație (atestat) pentru transporturi periculoase. Din câte se pare, în documentele de însoțire a mărfii nu figura nicăieri că aceasta ar face parte din categoria celor de mare risc. Șeful ARR Botoșani, dl Mihăiță Popa, con-tactat de noi în cursul zilei de ieri, ne-a decla-rat: „Efectuăm verificări minuțioase în ceea ce privește legalitatea transportului. Deocamdată nu vă putem spune decât că șoferul a acționat conform procedurii în cazuri de risc”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: