În colimatorul ARR Suceava

Transporturile ilegale de mărfuri grele

Luna martie a fost una „plină” pentru filiala Suceava a ARR, controalele efectuate de inspectorii acestei instituții în ceea privește pe linia respectării legalității activității de transport și a respectării normelor privind gabaritul admis, în scopul prevenirii degradării carosabilului, soldându-se cu 21 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de 85500 lei. Trebuie spus că verificările în trafic, în număr de 15, în locuri și la ore diferite, s-au efectuat împreună cu SJJPR Suceava și EMCATR aparținând SDN Suceava și Câmpulung Moldovenesc. Au fost controlate în total 98 de autovehicule, dintre ca-re 75 de transport marfă și 23 de persoane.
 

Cu titlu de exemplu, au fost sancționați, pentru nerespectarea gabaritului de transport admis, operatorii SC Vicov Construct SRL (6000 de lei) și SC Forest Brod SRL Brodina (7000 de lei). Firmele Andridoria SRL Suceava (4500 de lei), SC Bref Trans SRL (7000 de lei) și SC Eurocard Sălaj (5000 de lei) au fost amendate pentru lipsa rovignetei. La capitolul „gabarit depășit” au mai încasat sancțiuni, de la 3000, la 10000 de lei, SC Vestar SRL, SC Test Prima SRL Suceava, SC Vecmag SRL, SC Agremin SRL Liteni, SC Antohi Trans SRL Constanța. Dintre operatorii sancționați pentru nereguli în ceea ce privește timpii de conducere și odihnă, reprezentativă este SC Elpidex SRL Vicovu de Jos, care a fost amendată cu 1000 de lei (agentul nu respecta, însă, nici prevederile referitoare la gabaritul admis de transport). „Activitatea de control a transporturilor de mărfuri grele rămâne în atenția noastră, astfel încât și pe viitor să reducem transportul ilegal sau cel la limita legii”, ne-a declarat ing. Nicu Hrebenciuc, șeful ARR Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI