Poluarea de vineri

Pulberi de deșert din Kazahstan

„Se poate vorbi despre modificări climatice cu manifestări dintre cele mai surprinzătoare”, a menționat șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim
Poluarea cu pulberi de culoare roșie, de vinerea trecută, din municipiul Suceava, a fost urmare a unui transport de curenți de aer turbionari din zona de dincolo de Marea Caspică. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim.
 

„La întâlnirea cu fronturile atmosferice reci și umede, precum și prin antrenarea prin precipitații, pulberile și-au făcut simțită prezența, în cantități apreciabile, pe raza județului Suceava, ca de altfel pe toată zona de est a Moldovei”, a spus comisarul-șef, citând Serviciul de Meteorologie de la Bacău. Domnia sa subliniat că materialul poluator constă în pulberi de sol din zona de deșert și că acesta nu are efect dăunător în plan ecologic. „Pe viitor vom fi precauți, întrucât asemenea incidente ar putea să se mai repete. Toate acestea ne fac să credem că este vorba despre modificări climatice cu manifestări din cele mai surprinzătoare”, a menționat șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu. Constantin Harasim a ținut să precizeze că PH-ul, precum conținutul în sulfați și sulfiți, au fost în limite acceptabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: