Justiția se sufocă

Deseori, oameni simpli, dar cătrăniți în suflet, ne trec pragul redacției și-și revarsă năduful pe justiție. Ei sunt nemulțumiți că pentru un lucru de nimica (cum a fost, bunăoară, un caz despre care am scris, recent, privind un tânăr ce și-a dat demisia de la o societate economică rădăuțeană), o cauză simplă nu este soluționată nici în doi-trei ani de procese. Timp prețios, nervi tociți pe sălile instanțelor. Despre sentințe strâmbe, de-spre cauze pierdute la judecătorie și câștigate la Tribunal sau Curtea de Apel ori invers, nu mai vorbim. Vai de biata justiție! Vorba cuiva: „se sufocă, mai are puțin și dă ortul popii”. Eu n-am nimic cu judecătorii, sunt oameni pregătiți, mulți cu experiență, corecți, numai că, spre nenorocul multora… sunt și ei oameni și nu roboți. Au un singur cerebel și nu un computer sofisticat.
 

Or, în această situație să ai de rezolvat până la 2400 de cauze într-un an ți se pare un lucru de domeniul fantasticului. Aceasta-i realitatea. Și, atunci, ne mai mirăm de ce tot mai multe sentințe date de justiția noastră mioritică sunt atacate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului? La Strasbourg, cauzele câștigate sunt plătite cu bani grei din buzunarele noastre, ale contribuabilului. Și nu din venitul celui ce dă o hotărâre nedreaptă. Justiția nu are oameni. Și nici nu angajează. Chiar dacă încărcătura pe un procuror este de până la 500 de cauze pe an! Doamne ferește! Nici să răsfoiești un dosar nu apuci, dar să-l mai și analizezi cu răbdare. Oarbă zeiță deschide ochii! Și ai să o vezi pe Monica cum crește în sondaje.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: